Правительство готовит революцию в жилищном вопросе

Молдавские ведомости, 16.05.2014, 06:00

Правительство готовит революцию в жилищном вопросе

Новый закон о кондоминиуме повысит расходы на содержание жилья и создаст механизмы его отъема, упорядочит работу ассоциаций владельцев жилья и управляющих жилищным фондом   http://www.vedomosti.md/news/pravitelstvo-gotovit-revolyuciyu-v-zhilishnom-voprose


1 comments

  1. Problemele expuse in cadrul discutiilor pe marginea proiectului legii condominiului sunt, intradevar, stringente. Cu toate ca a avut loc procesul de privatizare si blocurile, de fapt, nu mai apartin statului, proprietarii apartamentelor si a spatiilor nelocative din blocuri nu se grabesc sa-si asume responsabilitatea pentru intretinerea acestora. dar nici autoritatile publice care si-au asumat acest rol nu sunt prea eficiente in acest segment de activitate. In rezultat, cladirile degradeaza si vor avea de suferit toti.
    Cineva trebuie sa intrerupa acest cerc vicios si este in putere s-o faca doar statul, prin reglementarea clara a relatiilor in condominiu si prin mecanismul de sustinere atit a formarii condominiilor, cit si a asigurarii paturilor social-vulnerabile cu conditii de trai decente.
    Nu trebuie sa ne asteptam ca totul se va rezova printr-o singura lege. Mai este nevoie si de un pachet intreg de acte normative, menite sa explice mecanismele de activitate a agentilor economici in domeniul locativ, dar si sa puna bariera delapidarilor atit a spatiilor, terenurilor condominiilor, cit si a fondurilor create pentru intretinerea cladirilor.
    Ministerul ar trebui sa fie mai activ in promovarea reformei si elaborarea normativelor, altfel riscam sa tot povestim dar nimic nu se rezolva. Exemplu – proiectul de lege se scrie deja de 3 ani si nu se misca mai departe de Guvern. Participarea expertilor la scrierea proiectului nu va da rezultat, pina cind ministerul nu va depune efort, ca sa inteleaga bine procesul si sa promoveze proiectele asumate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.